صنعت دستى سوزن دوزى بلوچى بعنوان هنرى مرجع و نمادین در استان سیستان وبلوچستان مطرح بوده و در خارج از کشور به ویژه در خاورمیانه ازصنایع معروف و شناخته شده است .
سوزن دوزى از هنرهاى دستى زنان و دختران بلوچ است که امروزه به علت استقبال زیاد مردم در سراسر دنیا بسیار مورد استقبال است .
زنان بلوچ با دوختن نقش هایى بر روى پارچه با نخ هاى مخصوص و در برخى موارد با نخ هاى زرین و سیمین این تکه ها را بر روى آستین ، دامن و یقه و جلوى لباس هاى بلوچى وصل کرده ، زیبایى خاصى به آن می بخشند.
در گذشته تکه هاى سوزندوزى براى محافظت و پوشش بیشتر لباس زنان استفاده می شد و امروزه زیبایى، هنر و صنعت نیز به آن افزوده شده است .
سوزن دوزى در نقش ها و مدلهاى متفاوتى با عناوینى شامل پرگار، سراوانى،هفت تارى، جاوک ، شیدا و یکتارى در فرآورده هاى مانند جاکلیدى، گوشواره ، تلسر، قاب عکس ، جلد آلبوم و رومیزى تولید و عرضه می شود.
مسوول صنایع دستى شهرستان نیکشهر دراین زمینه با اشاره به اینکه نگارش قرآن کریم به صورت سوزن دوزى و براى نخستین بار از این شهرستان شروع شده مى گوید : هنر صنایع دستى به ویژه سوزن دوزى دراین شهرستان بی نظیر است .
"خیرنساامیرى" می افزاید : در خیلى از زمینه ها مثل سوزن دوزى در حال پیشرفت هستیم و سوزن دوزى بلوچ در کل خاور میانه یک هنر مرجع و نمادین است .
وى گفت : براى رونق وبهبود صنایع دستى در نیشکهر طرح شناسایى صنعت گران زن بویژه در مناطق عشایرى انجام شده است .
وى گفت : صدور یک هزارو۲۰۰ کارت صنعتگرى ،پرداخت تسهیلات اشتغالزایی و دوره هاى آموزشى از جمله کارهاى انجام شده براى بهبود صنایع دستى به ویژه سوزن دوزى درمنطقه است .
به هرحال صنعت دیرینه سوزن دوزى بلوچى براى قرار گرفتن درجایگاه ویژه خود نیازمند حمایت مسوولان است . ایجاد نمایشگاه هاى خاص ، پرداخت تسهیلات حمایتى به شاغلان دراین حرفه و فراهم کردن بسترهاى صادراتى از نیازهاى صنایع دستى منطقه ازجمله صنعت منحصر به فرد سوزن دوزى است .
استان سیستان وبلوچستان بابیش ازدومیلیون نفر جمعیت و۱۸۷ هزارکیلومتر مربع وسعت پهناورترین استان کشور بوده و صنایع دستى دراین استان از رونق خاصى برخورداراست .
زاهدان ،خبرگزارى جمهورى اسلامى