مديرعامل سازمان منطقه آزاد تجاري- صنعتي چابهار با تاكيد بر هزينه هنگفت ساخت راهآهن چابهار ـ زاهدان و محدوديت منابع داخلي گفت: كشورهاي هند و چين براي ساخت اين خط ريلي به صورت فاينانس اعلام آمادگي كردهاند. شهباز يزداني در نشست خبري افزود: قرارگاه خاتمالانبيا پيمانكار اين پروژه عظيم تاكنون 40 كيلومتر از مسير 600 كيلومتري طرح را خاكريزي كرده است و اين پروژه درصورت
استفاده از فاينانس توسط كشورهاي هند و چين طي مدت 2 سال ساخته و بهرهبرداري ميشود.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به موقعيت راهبردي بندر چابهار گفت: چابهار تنها بندر ايران است كه به اقيانوس و آبهاي آزاد راه دارد و سالانه بيش از 3 ميليون تن كالا از طريق آن جا به جا ميشود كه حدود يك درصد آن كالاهاي وارداتي به كشور است.
مديرعامل منطقه آزاد چابهار با تاكيد بر اجراي طرح جامع بندر چابهار براي پهلوگيري كشتيهاي اقيانوسپيما افزود: طي 18 ماه آينده كشتيهاي اقيانوسپيما با تناژ 100 هزار تن در بندر چابهار پهلو گرفته و ظرفيت تخليه بار افزايش خواهد يافت.
وي بيان كرد: درصورت تغيير كاركرد فرودگاه كنارك در 40 كيلومتري چابهار از حالت نظامي به تجاري يا ايجاد فرودگاه جديد در منطقه آزاد، حمل و نقل هوايي نيز در اين منطقه توسعه خواهد يافت.
مديركل اداره بنادر و دريانوردي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست گفت: توسعه زيرساخت بندر چابهار از سال 1362 آغاز شده و طرح جامع آن درحال اجراست.
سياوش رضواني افزود: بندر چابهار به دليل قرار گرفتن در ورودي خليجفارس و مدخل اقيانوس هند و به عنوان تنها بندر اقيانوسي ايران از موقعيت جغرافيايي حساس و مناسبي برخوردار است.
وي اظهار كرد: اين بندر با بيش از 300 كيلومتر مرز دريايي نزديكترين فاصله زميني تا كشورهاي افغانستان، پاكستان و آسياي ميانه را دارد. (ايرنا)