عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به نتایج پیگیری حادثه آتشسوزی خوابگاه دانشآموزی چابهار، گفت: درباره منشأ این حادثه، مسائل جانبی مطرح است و باید عمدی یا سهوی بودن آن معلوم شود؛ ضمن اینکه آموزش و پرورش هم، نظارت مؤثری بر این مراکز ندارد. نورالله حیدری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»
در رابطه با نتایج پیگیریهای این کمیسیون در خصوص حادثه آتشسوزی چهارم آبانماه در خوابگاه دانشآموزی وابسته به دانشگاه دریانوردی چابهار اظهار داشت: متأسفانه هنوز نظرات کارشناسی نیروی انتظامی به ما اعلام نشده است، به همین خاطر تصمیم داریم با کمیسیون امنیت ملی مجلس مکاتبه کنیم تا با تأکید این کمیسیون، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور نیز به این موضوع ورود کارشناسی داشته باشند.
وی افزود: اگر از این راه نتیجه نگیریم، ناگزیر خواهیم بود بر اساس تحقیقات محلی یا با دعوت از اهالی محل به جلسات کمیسیون، یک بار دیگر موضوع را بررسی و جمعبندی کنیم.
حیدری با اشاره به بازدید خود از خوابگاه محل حادثه به نمایندگی از سوی مجلس گفت: آنچه که در رابطه با این حادثه مهم به نظر میرسد «منشأ آتشسوزی» است که مسائل جانبی در آن مطرح است؛ در این باره در صحبتهایی که داشتهایم، نتوانستیم به جمعبندی و نتیجه واقعی برسیم، اما بنده ظنّ قوی پیدا کردهام که منشأ حادثه صرفاً جرقه سیم برق نیست و احتمالات دیگری نیز در آن مطرح است که گروههای فنی باید آن را بررسی کنند، در واقع منشأ حادثه و عمدی و سهوی بودن آن باید مشخص شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: به نظر میرسد نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در هفتههای پیشرو موضوع را جمعبندی میکنند تا در کمیسیون آموزش و تحقیقات مطرح و بررسی شود.
* آموزش و پرورش نظارت مستمر و مؤثری بر "دبیرستانهای وابسته" ندارد
وی با اشاره به ماهیت دبیرستانهای وابسته به مراکز خارج از آموزش و پرورش، اظهار داشت: بر اساس یکی از مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش، برخی از دبیرستانها به صورت وابسته اداره میشوند؛ با این توضیح که مراکز و نهادهای گوناگونی مانند وزارت علوم، دانشگاه آزاد یا وزارت نفت که آموزش و پرورش صلاحیت آنها را تأیید کند، برای آنکه ورودیهای آینده خودشان را تربیت کنند، میتوانند دبیرستانهای وابسته تشکیل دهند.
حیدری ادامه داد: در این روش، افرادی را جذب میکنند که در زمینه مأموریت آن دستگاه علاقمند باشند و در کنار درسهای عمومی آموزش و پرورش، برخی از واحدهای تخصصی مربوط به آن دستگاه را نیز در همان دبیرستان بگذرانند.
این نماینده مجلس تأکید کرد: اگر آنچه که اساسنامه دبیرستانهای وابسته قید کرده است، اجرا شود، روش خوبی است اما مشکل این است که اساسنامه مورد توجه قرار نمیگیرد، به طوری که نظارت مستمر و مؤثری که آموزش و پرورش باید انجام دهد تا تمام اهداف و مأموریتهای این دبیرستانها دنبال شود معمولاً صورت نمیگیرد؛ این در حالی است که آموزش و پرورش هر جا تشخیص دهد که مفاد اساسنامه رعایت نمیشود، میتواند دبیرستان وابسته را به طور یکجانبه منحل کند.
به گزارش توانا، سحرگاه چهارم آبانماه امسال بر اثر حادثه آتشسوزی در خوابگاه دبیرستان وابسته به دانشگاه علوم دریایی چابهار، 4 تن از دانشآموزان این دبیرستان به اسامی «برهانالدین بُلیده، قنبر قریب، فرشید دُرزاده و قاسم حیرتی» جان باختند و یک دانشآموز دیگر به نام «جمال رئیسی» نیز مجروح شد.
مسئولان آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان و مدیران ارشد وزارت آْموزش و پرورش، در آن زمان علت حادثه را اتصالی سیمهای برق در حین استفاده از وسایل برقی اعلام کرده بودند.