استاندار سیستان و بلوچستان گفت: 39 هزار شغل ثابت و پایدار در راستای اهداف شورای عالی اشتغال در استان سیستان و بلوچستان ایجاد شد. به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، علیمحمد آزاد اظهار داشت: با ایجاد 39 هزار شغل که در سامانه رصد نیز ثبت شده است، سیستان و بلوچستان حدود 70 درصد به تعهد اشتغالزایی
خود در سال 90 عمل کرده است.
وی افزود: مطابق مصوبه شورای عالی اشتغال از 2 میلیون و 500 هزار شغل در نظر گرفته برای کشور سهم سیستان و بلوچستان 58 هزار و 189 شغل تعیین شده بود.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: دولت در راستای توسعه این خطه از ایران اسلامی در زمینه طرحهای کوچک زودبازده طی پنج سال گذشته یکهزار و 172 میلیارد تومان تسهیلات به افراد جویای کار پرداخت کرده است.
آزاد بیان کرد: همچنین امسال نیز برای تقویت فرهنگ کار و کارآفرینی در زمینه مشاغل خانگی، 940 میلیارد ریال برای استان در نظر گرفته شد که سهم بسزایی را در اشتغالزایی داشته است.
وی اضافه کرد: در این زمینه تاکنون 810 میلیارد ریال تخصیص یافته است که به 2 هزار و 455 طرح ارائه شده از سوی دستگاههای اجرایی به بانکها بیش از 105 میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: همچنین 420 میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به استان اختصاص یافت که تاکنون به 925 طرح بیش از 60 میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.
آزاد با اشاره به نمونه شدن سند توسعه اشتغال سیستان و بلوچستان در سطح کشور بیان کرد: این خطه از ایران اسلامی ظرفیتهای زیادی دارد که نیازمند معرفی و برنامهای کاربردی برای تبدیل شدن به فعلیت آن دارد.
وی افزود: سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور از آب و هوایی متنوع در یک فصل برخوردار است و همین توانمندی و ظرفیت موجب شده 14 شهرستان این استان تولیدات متنوع کشاورزی داشته باشند و بخش اعظمی از نیازهای کشور را تأمین کنند.
نماینده عالی دولت در استان تولید سالانه 170 هزار تن خرما، 110 هزار تن موز و 45 هزار تن گوشت قرمز برای مصرف مردم کشور را از ظرفیتهای منحصر به فرد سیستان و بلوچستان برشمرد.
آزاد گفت: پارسال از ابتدای دیماه تا اواخر اسفند ماه، سیستان و بلوچستان 600 هزار تن انواع محصولات را برای مصرف مردم استانهای مختلف به کشور تحویل داد.
وی برخورداری از تنها بندر اقیانوسی کشور با ظرفیت تخلیه و بارگیری 2.5 میلیون تن کالا در سال، راهآهن کرمان زاهدان و اجرای عملیات گازرسانی به شهرهای استان را از زیرساختهای مهم سیستان و بلوچستان برشمرد.
استاندار سیستان و بلوچستان یادآور شد: سیستان و بلوچستان جزو معدود استانهایی است که برق اضافی دارد و در هر نقطه از منطقه انرژی برق مورد نیاز در بخش صنعتی، کشاورزی و خانگی به سهولت قابل تأمین است.
آزاد عنوان کرد: سیستان و بلوچستان 42 مرکز آموزش عالی با بیش از 85 هزار دانشجو در مقاطع و رشتههای مختلف دارد و به لحاظ شمار دانشجو و تعداد مراکز و رشتهها از استانهای مطرح کشور است.
وی با بیان اینکه این استان دارای دو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی است، افزود: سومین دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان نیز به زودی راهاندازی خواهد شد.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مردم کوشا و فعال سیستان و بلوچستان مرزدارانی غیور و توانمند برای ایران زمین هستند به طوریکه با استقرار مستمر خود در مرزها، اجازه نفوذ به هیچ بیگانهای را نمیدهند.
آزاد تأکید کرد: تمام مسئولان باید به گونهای کار کنند که مردم درآمدی برای استفاده از تمام زیرساختها و امکانات داشته باشند.