رییس سازمان مدیریت بحران كشور گفت: با پیگیریهای استاندار سیستان و بلوچستان و هماهنگی با جمعیت هلال احمر یك فروند بالگرد امداد و نجات به زودی در اختیار این استان قرار خواهد گرفت.
بالگرد كوچك هلال احمر در این استان مستقر است كه جوابگوی امدادرسانی نیست.
وی با بیان اینكه سیستان و بلوچستان كلكسیونی از حوادث پیش نشده است، افزود: این استان نیازمند بالگرد امداد و نجات بزرگ با تجهیزات لازم است كه بر همین اساس باید هماهنگی های لازم با نیروهای مسلح انجام شود تا امكانات امدادرسانی هوایی را در مواقع ضروری در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار دهند.
وی گفت: كاهش آمار تلفات ناشی از حوادث پیش بینی نشده در سیستان و بلوچستان نیازمند همكاری نزدیك و هماهنگ همه دستگاههای اجرایی عضو مدیریت بحران این استان است.
رییس سازمان مدیریت بحران كشور با ناكافی دانستن اعتبارات اختصاص یافته به سیستان و بلوچستان در بخش جبران خسارات حوادث پیش بینی نشده بویژه توفان و خشكسالی اظهار داشت: پیگیری ها برای افزایش اعتبارات حوادث پیش بینی نشده برای این استان در حال انجام است و بزودی این مشكل برطرف خواهد شد.
معاون وزیر كشور با اشاره به احتمال وقوع سونامی در حاشیه دریای عمان و خلیج فارس گفت: موسسه اقیانوس شناسی با هماهنگی سازمان مدیریت بحران كارهای مطالعاتی خود را در زمینه بررسی پدیده سونامی شروع كرده است تا در زمان وقوع این حادثه طبیعی قادر به كاهش میزان تلفات باشیم.
وی افزود: هم اكنون همایش بررسی پدیده های سونامی از سوی موسسه یادشده در چابهار در حال برگزاری است.
رییس سازمان مدیریت بحران كشور با اشاره به اینكه منشا ریزگردها در سیستان، بیابان های افغانستان و بستر خشك هامون است گفت: رفع مشكل خشكسالی اعم از خشك شدن تالاب هامون و مساله ریزگردها در منطقه سیستان نیازمند مذاكره و توافقات لازم با كشور افغانستان است.
وی بیان كرد: تا زمانیكه كشور افغانستان برای انجام عملیات مقابله با ریزگردها و تامین حق آبه ایران از هیرمند وارد عمل نشود، نمی توان موفقیتی برای رفع بحران در منطقه سیستان بدست آورد.