ضمن تسليت ماه محرم به كليه مسلمانان و آزادگان جهان مطالبي در خصوص شهادت امام حسين تقديم شما مي كنيم: حضرت حسین (رض ) فرزند فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و در نتیجه فرزند رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است. ایشان جزء اهل بیت است که آیه ی تطهیر، آیه مودت، آیه ی ذی القربی، آیات سوره هل اتی و آیه ی مباهله در حق او نیز نازل شده است. محبوبیت او نزد خدا و
رسول و همه ی اوصيا و اولیا بر کسی پوشیده نیست. علاوه بر اين، او با قیام خود در مقابل ستمگران امت و شهادت در راه احیا دین مبین اسلام محبوب همگان شده است و از عزت وعظمت ویژه ای برخوردار می باشد.
گاهي عدم اطلاع کافی از ديدگاه يك مذهب و يا يك شخص موضعگيريهاي سرسختانه و غیر منطقی را به دنبال دارد که منجر به اتهام و نزاع ميشود. اين امر ناپسند درحادثه كربلا نيز نمايان است.
امامان و بزرگان اهل سنت همواره این کار یزید و عوامل او مانند عببید الله بن زیاد ، عمر بن سعد و شمر بن ذی الجوشن را زشت دانسته از آنان ، اعلام برائت و بیزاری نموده اند. شهادت مظلو مانه حسین(رض) و یاران او را بسیار نفرت انگیز دانسته و ناراحتی قلبی خویش را اظهار داشته اند. چند نمونه از دیدگاه علمای اهل سنت در ذیل بیان می شود:
صالح فرزند امام احمد حنبل می گوید به پدرم گفتم : بعضی ها می گویند که یزید را دوست دارند. گفت : ای فرزندم ! آیا کسی که به خدا و قیامت ایمان دارد، می تواند یزید را دوست داشته باشد؟" گفتم: پس چرا او را لعنت نمی کنی ؟" گفت : تو کی دیدی که پدرت کسی را لعنت کند .
شیخ الاسلام ابن تیمیه در گفتگویی که با فرمانده سپاه مغول " بو لایی" هنگامی که بعد از فتنه بزرگ دمشق آمده بود چنین گفت : هرکس حسین (رض) را کشته یا در قتل وی همکازی داشته یا به قتل او راضی بوده، لعنت خدا و فرشتگان و انسانها بر او باد ! خداوند نه عذاب را از آنها دور می نماید و نه عوض قبول می کند.
خداوند حسین (رض) را به وسیله شهادت عزّت بخشید و سرفراز نمود و کسانی که او را کشتند یا کمک کردند یا راضی بودند رسوا ساخت . حسین (رض) در میان پیشگامان شهادت الگو است، زیرا او و برادرش سرور جوانان اهل بهشت هستند ، آنها زمانی پرورش یافتند که اسلام دارای عزت و شرف بود، لذا آن زحمات و رنجهایی که خانواده آنها در راه هجرت و جهاد و تحمل آزار و اذیت کفار متحمل شدند ، به آنها نرسید.
بنابراین ، خداوند به وسیله شهادت کرامت آنها را تکمیل گردانید و به درجات آنها افزود ، قتل او مصیبت بسیار بزرگی است و خداوند دستور فرموده که به هنگام مصیبت صبر پیشه کنید و ( انالله و انا الیه راجعون) بخوانید، آنجاکه می فرماید:
وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ أُولَئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُون ( بقره 157-155
در آخر اميد است تا همه مسلمانان از قیام سیدنا امام حسین ( رض ) درس قیام – مجاهدت – ایثار گری و شهامت و شهادت را آموخته و در برابر نظام های فاسد و ضد بشری بتوانند مردانه استقامت کرده و بنای مدینۀ فاضلۀ اسلامی را در کشور های اسلامی بریزند . و از تعصب و تحجر و اعمال خرافی و ضد شریعت اسلامی بپرهیزند. (به نقل از امام سید ابوالحسن علی ندوی / ترجمه:ابو الحسین عبدالمجید مرادرزهی خاشی)
علامه عبدالعلی بن علامه نظام الدین انصاری لکنوی (متوفی 1225 ) معروف به بحرالعلوم در کتاب " فواتح الرحموت شرح مسلم الثبوت" می نویسد : یزید از بدترین فاسقان بود و با مقام رهبری فاصله زیادی داشت.