مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان از بررسی و مطالعه طرح ویژه توسعه و عمران«مکران» به منظور حرکت به سوی توسعه متوازن و هماهنگ با توسعه پایدار در بخشی از منطقه شرق استان خبر داد. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خلیجفارس، مهندس افشین بهرامی دراین رابطه اظهار کرد: دریای عمان که نیمی از سواحل جنوب کشور را در
گسترهای به وسعت تقریبی 1000کیلومتر در بر میگیرد، عرصه گسترهای است که از گذشته تاکنون، سهوا یا عمدا در نظام توسعه کشور نقشآفرینی قابلتوجهی نداشته است.
وی ادامه داد: این فضای سرزمینی که از مزیتهای نسبی گستردهای برخوردار است، بنا به دلایل تاریخی و همچنین لحاظ نکردن در تصمیمگیریهای کلان ملی و فراملی، نقش کمرنگ حتی در مقیاس منطقهای داشته است.
بهرامی اضافه کرد: نقش محلی نیز بنا به وجود محدودیتهای ساختاری سواحل جنوب، همچنین کمبود منابع آب شیرین، نامناسب بودن اراضی کشاورزی و عدم وجود اقتصاد پویا، همواره سهم اندکی در جذب و نگهداشت جمعیت و به دنبال آن تجهیز و تأمین زیرساختهای زیربنایی داشته است.
مدیر معماری و شهرسازی ادارهکل راه و شهرسازی هرمزگان ضمن اشاره به اینکه کشور ایران از ظرفیتهای بالقوه زیادی در عرصه سواحل برخوردار است، خاطرنشان کرد: در قیاس بین دو نیمه نیز بخش شرقی سواحل ایران به نسبت نیمه غربی از عدم توسعه بیشتری برخودار است و این مهم عمدتا به لحاظ عدم وجود زیرساختهای توسعه و شکل نگرفتن توسعه اقتصادی اجتماعی است که متأسفانه در عمده برنامههای توسعه ملی و منطقهای مهجور مانده است و عملا از توانهای بالقوه این خطه از سرزمین کمترین استفاده شده است.
بهرامی انجام مطالعات در قالب طرح ویژه توسعه و عمران مکران در محدوده استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان را فرصتی تاریخی برای جبران بخشی از اتفاقات گذشته و فرصتی برای حرکت به سوی توسعه متوازن و هماهنگ با توسعه پایدار دانست و افق زمانی انجام مطالعات این طرح را 15 ساله عنوان کرد.
وی اضافه کرد: محدوده اولیه مکران با عنوان محدوده راهبردی شامل هفت شهرستان از دو استان هرمزگان و سیستانوبلوچستان که در این میان چهار شهرستان سیریک، جاسک، کنارک و چابهار به عنوان محدوده عملیاتی و سه شهرستان بشاگرد، سرباز و نیکشهر بعنوان شهرستانهای پسکرانه طرح معرفی شده است.
مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان در پایان گفت: عزم نظام جمهوری اسلامی ایران در مقطع کنونی و تأکید فرمانده محترم کل قوا به منظور توسعه این خطه سرزمینی، فرصتی مغتنم است که در صورت نگرش همهجانبه و چندسویه میتواند جبران عقبماندگی و گسستهای تاریخی این بخش از سرزمین را فراهم کند و در صورت هدایت متوازن، بخش زیادی از اهداف آمایش سرزمین و خصوصا مرزهای کشور را ازجمله امنیت پایدار، عدالت اجتماعی، توازن و تعادل منطقهای و همچنین بهرهوری مناسب از قابلیتهای سرزمین، تحقق بخشد.