رشته های تحصیلی گیاهان دارویی ، فرآوری خرما و مردم شناسی در دانشگاه ولایت ایرانشهر راه اندازی می شود. معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم – تحقیقات و فناوری در بازدید از دانشگاه ولایت ایرانشهر گفت: در سیستان بلوچستان 700 گونه گیاه دارویی شناسایی شده است که با توجه به این پتانسیل و استعداد گروه پژوهشی گیاهان دارویی یکی از نیازهای استان است که بزودی در دانشگاه ولایت راه اندازی می شود. آقای مهدی نژاد نوری افزود: همچنین این استان با تولید سالیانه بیش از 150 هزار تن خرما یکی از عمده مراکز تولید خرما در کشور است که فعالیتهای پژوهشی و فرآوری انواع خرما در دانشگاه ولایت از این پس صورت می گیرد .
وی از دانشگاه ولایت به عنوان یکی از دانشگاههای نوپای کشور نام برد که پیشرفت بسیار خوبی در بخشهای عمرانی – آموزشی و پژوهشی داشته است و افزود : تلاش خواهیم کرد در خصوص موضوعاتی کار شود که حاصل آن برای مردم استان و کشور مفید باشد .
در حال حاضر 4 هزار دانشجو در 26 رشته تحصیلی در دانشگاه ولایت ایرانشهر مشغول به تحصیل هستند که 22 رشته کارشناسی و چهار رشته کارشناسی ارشد است .