دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: خاک ناحیه بلوچستان استعداد رشد و پرورش همه نوع خرما بخصوص انواع مرغوب آن مثل مضافتی و ربی را دارد.
دکتر ابراهیم زاده در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان افزود: عمده نخلستان های استان در بلوچستان بخصوص در حوزه سراوان، سرباز و ایرانشهر وجود دارد.
به گفته ابراهیم زاده، در بلوچستان نخل به مفهوم واقعی درخت زندگی است چون غذای اصلی مردم
این ناحیه خرما و فراورده های آن است.
وی بیان کرد: بخش عمده ای از مردم منطقه با محصول و حتی اجزای این درخت پیوندی تنگاتنگ داشته و دارد.
وی گفت: وجود انواع مختلف خرما تنوع بهره برداری تهیه خوراکی های گوناگون و دهها استفاده جنبی از این درخت حیات بخش نقش شگفت انگیز نخل در زندگی بلوچ را نشان می دهد.
ابراهیم زاده تصریح کرد: می توان با ایجاد صنایع جنبی و دسته بندی بر میزان صادرات و ایجاد اشتغال آن در استان به نسبت زیادی افزود.
وی اضافه کرد: بطور معمول از برگ درخت خرما برای مصارف گوناگون استفاده می شود.
وی خاطر نشان کرد: منطقه بلوچستان غذاهای مختلفی با خرما درست می کنند و خرما اصیل ترین غذای بلوچ است.
دانشیار دانشگاه سیستان و بلوچستان در پایان گفت: محصول خرمای بلوچستان زمینه رقابت با انواع مختلف آن در کشور را دارد و حتی به دلیل مرغوب بودن آن گاهی اوقات این محصول را در جعبه های مختلف با عنوان محصولات خرمای دیگر شهرها به بازار عرضه می کنند.